Wie is Seshat?

Seshat

Luxor_temple_16

Seshat is de oud-Egyptische godin van de schrijfkunst en van tempels.
Zij was degene die het aantal regeringsjaren van de farao opschreef. En idealiter waren dat er miljoenen.
Ze schreef ook de namen van de farao op de boom van de eeuwigheid, zodat hij nooit vergeten zou worden.
Ze is altijd te herkennen aan een uniek symbool wat ze op haar hoofd draagt: een zevenpuntige ster of bloem, met daarboven omgekeerde koeienhoorns. Dat embleem is in het logo van Seshat Webdesign terug te vinden.
(Kijk voor meer informatie over de godin Seshat op de website www.kemet.nl)

Teksten schrijven

Seshat Webdesign streeft ernaar om voor jou een website te maken die is zoals jij hem wilt hebben.
De website moet uitstralen wie jij bent of wie jouw bedrijf is. Jouw klanten moeten je online kunnen herkennen, net zoals ze je op kantoor of op straat zouden herkennen.

Met de godin van de schrijfkunst in het logo verwerkt, zou je misschien verwachten dat Seshat Webdesign ook jouw webteksten schrijft. Dat doe ik echter niet.
Daar zit wel een hele goede reden achter.
De enige die namelijk precies kan schrijven hoe jij bent of hoe jouw bedrijf is, dat ben jijzelf.
Als iemand anders jouw teksten schrijft, dan zullen ze altijd veel afstandelijker en onpersoonlijker zijn. (Of zelfs ‘gelikt’ met veel reclametaal en daar zitten jouw klanten niet op te wachten.)
Als je met een klant hebt gesproken en hij/zij gaat vervolgens op jouw website kijken, dan moeten ze daar hetzelfde gevoel krijgen als wanneer ze in jouw gezelschap zijn.

De beste tip voor het schrijven van webteksten: Spreektaal.
Dat klinkt misschien onprofessioneel, maar dat is het niet. Stel dat je aan een nieuwe klant gaat vertellen wat voor bedrijf/product/dienst je hebt. Dat mondelinge verhaal is het beste verhaal wat je ook op je website kunt zetten. En jij bent de enige die dat verhaal op de beste manier kan vertellen.

Wie zit er achter Seshat Webdesign

Marielle van KampenDat ben ik: Mariëlle van Kampen; helemaal thuis in niet alleen webdesign, maar ook in marketing, communicatie, PR en eventmanagement. Mijn interesses buiten werk zijn katten en het Oude Egypte (getuige het logo).
Inmiddels heb ik al vele websites gemaakt, ook al voordat ik gestart ben met Seshat Webdesign.
Nieuwsgierig geworden?
Bekijk gerust mijn LinkedIn profiel.